Što nas motivira za rad? Motivacija i uspješnost u radu - Galić, Zvonimir (Array, 2009)
Zašto ljudi rade i kada imaju dovoljno novaca za život? Zašto neki zaposlenici svoj posao obavljaju sa zadovoljstvom, a drugi ga mrze? Što nas motivira da svakog dana ustanemo iz kreveta, odemo na posao i provedemo sate radeći? Kako osigurati da zaposlenici budu zadovoljni i produktivni? Ovo poglavlje pokušava odgovoriti na ova i neka druga pitanja vezana uz motivaciju za rad. U poglavlju je definirana motivacija, dan je pregled dominantnih teorijskih pristupa i njihova empirijska provjera. Spoznaje prikazane u ovom poglavlju mogu vam pomoći razumjeti što vas osobno motivira, te pridonijeti tome da budete zadovoljni i uspješni zaposlenici.