Hrvatska standardizacija Testa D-2000 - Matešić, Krunoslav (Array, 2009)
Domino test namijenjen je objektivnom mjerenju opće neverbalne (fluidne) inteligencije. Čestice instrumenta sastoje se od podražaja koji imaju oblik domina, pri čemu se u svakom zadatku nalazi jedna prazna pločica domina. Zadatak ispitivane osobe je otkriti pravilo prema kojem su pločice domina poredane, kako bi se mogla ispravno popuniti ona koja je prazna. Test Domino 2000 temelji se na induktivnom mišljenju u različitim stupnjevima: kodiranje podražaja, zaključivanje o pravilima i prepoznavanje odnosa u tim pravilima. Hrvatska standardizacija testa D-2000 provedena je na 758 ispitanika (339 M i 419 Ž), starijih od 18 godina. Uzorak je sastavljen prema popisu stanovništva Republike Hrvatske iz 2001. godine, pri čemu se vodilo računa o spolu, dobi i mjestu stanovanja ispitanika. Norme su izražene u poliranim vrijednostima centila i u 11 normaliziranih klasa, u skladu s normama prethodnih dviju verzija testa (Test D-48 i Test D-70).