Refleksije i reminiscencije o Hrvatima u Moravskoj, Donjoj Austriji i Zapadnoj Ugarskoj. - Grbić, Jadranka (2008)
Riječ je o analizi etnokulturnoga razvoja hrvatskih dijasporskih zajednica u trima regijama: Moravskoj, Donjoj Austriji i Zapadnoj Ugarskoj na temelju putopisa I. Milčetića s kraja 19. stoljeća. Utvrđuju se uzroci uznapredovalih akulturacijskih i asimilacijskih procesa, kao i očuvanost nekih markantnih etničkih obilježja uz pomoć kojih se identitet dotičnih zajednica niz stoljeća ipak uspio očuvati.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV