Fonologija govora Studenaca - Menac-Mihalić, Mira (Array, 2008)
Studenački govor pripada novoštokavskomu ikavskom dijalektu šćakavskoga tipa. Na temelju primjera koje nam nudi Studenački ječnik Ivana Babića navode se neke od fonoloških karakteristika.