Dundo Maroje ili ljubav prema geometriji - Čale Feldman, Lada (Array, 2009)
Protivno tvrdnjama o tome kako Držićeva najslavnija komedija ne slijedi eruditni model, kako je posrijedi "raspad Držićeva rukopisa", "patchwork" u kojemu "cirkulira diskurs sam" (Novak), ova analiza pokazuje da je Larivailleova shema renesansne "pravilne komedije" posve primjenjiva i na "Dunda Maroja", te dodatnim opaskama o simetričnoj kompoziciji, geometrijskim odnosima i pitanjima perspektive ukazuje na izrazitu promišljenost i dramaturšku čvrstoću te komedije.