Jezik hrvatskih srednjovjekovnih pravnih spomenika - Kuzmić, Boris (Array, 2009)
U radu se istražuje jezik hrvatskih srednjovjekovnih pravnih spomenika, nastalih na čakavskom književnom jeziku od 13. do kraja 15. st. U radu se istražuje fonologija (samoglasnički i suglasnički sustav), morfologija (imenice, pridjevi i zamjenice, brojevi, glagoli, prilozi, prijedlozi i veznici), sintaksa, leksikologija i stil hrvatskih srednjovjekovnih pravnih spomenika.