Francusko-rumunjski jezični dodiri - Orešković Dvorski, Lidija (Array, 2009)
Francuska je kao simbol elegancije i kulture omogućila francuskim riječima iz raznih područja da se udomaće u brojnim jezicima svijeta. No položaj je rumunjskog osebujan u odnosu na ostale jezike, jer je već u 19. stoljeću francuski zauzeo položaj njegovog glavnog jezika davaoca. Rad daje osvrt na strukturu rumunjskog leksika, s posebnim naglaskom na galicizme i suvremenu ulogu francuskog jezika.