Utječe li politika na definicije u rječnicima? - Fink-Arsovski, Željka (Array, 2009)
Rad se bavi utjecajem politike na način definiranja (izražavanja značenja) pojedinih riječi i izraza u jednojezičnim ruskim rječnicima. Analiziraju se definicije iz različitih područja: politike, ekonomije, religije, kulture itd. Uspoređuju se ruski rječnici objavljeni u bivšem SSSR-u (od 60-ih do 90-ih godina XX. st.) s onima objavljenima poslije 1990. godine.