Komunikacijska struktura u hrvatskom i talijanskom : pozdravi - Deželjin, Vesna (Array, 2009)
Među srednjoškolskom populacijom u nekoliko hrvatskih i talijanskih gradova provedeno je istraživanje vezano za načine pozdravljanja prijatelja, roditelja i nastavnika. Članak raspravlja o rezultatima koji pokazuju da u oba jezična sustava postoje znatne dijatopijske, dijastratijske i dijafazijske varijacije u odnosu na standard, te pokušava utvrditi da li postoje podudarnosti u varijacijama u dva jezika.