Zašto nam je (ponekad) teško učiti? Savladavanje teškoća u učenju - Pavlin-Bernardić, Nina (Array, 2009)
Poglavlje donosi pregled spoznaja o učenju u visokom školstvu te opisuje različite strategije i pristupe učenju. Također su iznesene spoznaje o tome što nas sve može motivirati za učenje. Na temelju danih objašnjenja svatko od čitatelja može odrediti kakav je upravo njegov pristup učenju te kako ga može učiniti učinkovitijim.