Važnost samoreprezentacije u formiranju nacionalnog identiteta - Klepač, Tihana (Array, 2007)
S ukidanjem "terora" velikih naracija Lyotard otvara vrata malima te pravo na samoreprezentaciju postaje ključno. Devetnaestostoljetno vjerovanje da se "Drugi" zapadnoeuropske civilizacije ne mogu predstavljati i da je orijentalizam nužan počiva na učenjima predstavljenim u nizu tekstova tadašnje Europe. Stoga je u sklopu projekta "otpisivanja Carstvu" (Ashcroft, Grifths, Tiffin) važno prepoznati diskurzivne prakse orijentalizma i razotkriti igre moći. Analiza otkriva utjecaj Linneovih, Lockeovih, Rousseauovih, Tylerovih i Kiddovih ideja na formiranje ranog australskog identiteta u putopisima ranih istraživača.