Laura Esquivel: "Kao voda za čokoladu" -Pogovor - Polić-Bobić, Mirjana (1995)
U pogovoru se objašnjava pojava žena – pisaca počevši od osamdesetih godina XX. stoljeća i njihova velika popularnost. Tumači se sloboda u uporabi fantastike u romanu L. Esquivel i odnos fantastike i naoko mimetičkog diskurza, te parodiranje stereotipa o tradicionalnoj meksičkoj zajednici i položaju žene u njemu
HRV