Obrazovanje darovitih učenika - Pavlin-Bernardić, Nina (Array, 2008)
U poglavlju su opisana dva glavna pristupa kojima se kroz školski sustav nastoji udovoljiti potrebama darovitih učenika: akceleracija i obogaćenje. Opisani su rezultati istraživanja koja su se bavila efektima različitih oblika akceleracije i obogaćenja na kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj darovitih učenika, te su dane preporuke koje bi trebalo uzeti u obzir pri osmišljavanju takvih programa.