Cervantes i njegovo djelo” - pogovor prijevodu “ Bistri vitez Don Quijote od Manche&#8221 - Polić-Bobić, Mirjana (2002)
U Pogovoru je predstavljen sadržaj i narativna struktura romana, kontekst španjolskog romana Zlatnog vijeka u kojem je nastao, povijest recepcije romana u španjolskoj i hispanskoameričkoj kulturi od objavljivanja do 20. st., povijest prijevoda romana u svijetu. Sažeto je objašnjen utjecaj romana na književnost na španjolskom jeziku do danas.
HRV