Uloga stalnih dojavljivača španjolske krune iz Dubrovačke Republike u politici španjolskih Habzburgovaca prema Otomanskom carstvu - Polić-Bobić, Mirjana (1998)
Na temelju pronađene neobjavljene rukopisne građe sastavljene od tajnih dojava iz Dubrovačke Republike španjolskoj Kruni putem njezinih veleposlanstava u Rimu i Mlecima, te relevantnih sekundarnih izvora predstavljen je početak, tijek i glavne značajke tajne diplomacije koju je španjolska Kruna bila organizirala na istočnom Sredozemlju u tijeku španjolsko-turskih sukoba na moru i kopnu.
HRV