Pridjevi mletačkoga podrijetla : prilagođenice i izvedenice - Ljubičić, Maslina; Spicijarić, Nina (2008)
U hrvatskim govorima među riječima preuzetim iz talijanskoga jezika (najčešće iz mletačkoga dijalekta) nalazimo velik broj pridjeva. Ti se pridjevi na različite načine prilagođuju hrvatskom fonološkom i morfosintaktičkom sustavu. U radu se istražuje i prikazuje sustav morfološke prilagodbe pridjeva talijanskoga/mletačkoga podrijetla u hrvatskim govorima. Osim prilagodbe pridjeva preuzetih iz talijanskoga naznačuje se i tvorba izvođenjem od leksema talijanskoga/mletačkoga podrijetla.
Projekt MZOS
HRV