Tomasovićev romantizam - Jurić, Slaven (2008)
Rad uspoređuje uvide Mirka Tomasovića o razdoblju romantizma s današnjim stanjem istraživanja, osobito uzimajući u obzir da rasprava o romantizmu kao jedinstvenoj ili pak raznorodnoj pojavi koja se opire sistematizaciji traje već više od pola stoljeća, a ni u recentnim radovima nije izgubila na važnosti.
Projekt MZOS
HRV