Uloga majke i oca u odgoju djeteta - Maleš, Dubravka (Array, 1999)
O radu se raspravlja o novoj i složenijoj ulozi roditelja u suvremenom svijetu, obogaćenoj novim obvezama za koje mnogi roditelji nisu pripremljeni. Danas se od roditelja ne očekuje samo to da pruža kvalitetan odgoj u obiteljskome domu, nego i da prepozna što je dobro za njegovo dijete, s ciljem odabiranja i koordiniranja stručnjaka i ustanova koje će mu pomagati u djetetovu odgoju. Preuzimanje te koordinacijske uloge za obitelj znači napuštanje nekih ranijih roditeljskim odgovornosti, odnosno moglo bi se ogvoriti o novom elementu u definiranju roditeljske uloge. Stoga se u radu razmatra i pitanje nužnosti obrazovanja roditelja za roditeljsku ulogu.