Naši putnici u Indije u svjetlu španjolskih arhivskih izvora - Polić-Bobić, Mirjana (1992)
Članak nastoji na do sada poznate podatke o Hrvatima koji su u prvome razdoblju nakon otkrića putovali u Ameriku nadograditi spoznaje iz dijela podataka što ih pružaju španjolski arhivi, posebice onaj u Simancasu.
HRV