Hispanoamerički roman XVII. stoljeća i književni barok - Polić-Bobić, Mirjana (1988)
Sintetička studija nastoji hispano-američki roman navedenog razdoblja promatrati sa stajališta baroka kao dominantne književne orijentacije u Španjolskoj onoga doba, koja se vrlo dosljedno odražavala u književnosti kolonijalnih španjolskih posjeda, te analizirati odmake od poluotočke norme na razini strukture sadržaja.
HRV