Nove ustaljene svjeze riječi u jeziku jedne hrvatske radiostanice - Hrnjak, Anita (2008)
U radu se analizira dio ustaljenih sveza riječi prikupljenih slušanjem programa hrvatske radio stanice "Radio 101". Osim žurnalizama, ustaljenih izraza u kojima nije provedena desemantizacija njihovih komponenata, u prikupljenom korpusu pronalazimo i nekoliko tipova ustaljenih sveza riječi koje zasad možemo smatrati okazionalizmima ili individualno-autorskim kreacijama, ali koje imaju i sve preduvjete da se frazeologiziraju i steknu status ravnopravan svim ostalim frazemima hrvatskog jezika.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV