Trošimo li do zadnje pare ili lipe? (Novčane jedinice u hrvatskoj frazeologiji) - Fink-Arsovski, Željka (Array, 2008)
U članku se analiziraju frazemi sa sastavnicom "novac", odnosno "pare", te s komponentama koje su nekad bile novčane jedinice (groš, para). Razmatra se tendencija zamjenjivanja sastavnice "para" aktualnim hrvatskim novčanim jedinicama "kuna" i "lipa".