Primjena računa funkcijskih zavisnosti u bazi znanja - Mateljan, Vladimir (Array, 2002)
U ovom radu pokazana je mogućnost primjene računa funkcijskih zavisnosti na bazu znanja. Pokazuje se kako je moguće izvoditi implikacije iz baze znanja preko zatvarača lijevih strana implikacija. Pokazuje se da je moguće preslikati algoritme i metode normalizacije iz područja logičkog oblikovanja baza podataka, na područje logike i logičkog programiranja.