Miho Pavlinović - Sakupljač i komentator hrvatskih usmenih pjesama - Botica, Stipe (Array, 2007)
U radu je prikazano značenje Mihovila pavlinovića kao kulturnog djelatnika i narodnog preporoditelja. Poseban je naglasak na njegovoj dosada neobljavljenoj, a za hrvatsku usmenu književnost i folkloristiku kapitalnu zbirku narodnih pjesama. Pavlinovićeva je građa prikazana sa stajališta tematske podjele, ali i tipičnih formula i motiva hrvatske narodne poezije.