Mjesto i značenje "Poslovica" skupljača i zapisivača Bartula Matijace u hrvatskoj kulturi, književnosti i jeziku - Botica, Stipe (Array, 2007)
Autor daje kratak pregled paremiologije - znanosti o poslovicama, te o poslovicama kao antropološkoj i usmenoknjiževnoj kategoriji. Prikazan je tipičan način prikupljanja i objavljivanja zbirki poslovica, najuspješniji od kojih jest načelo grupiranja prema semantičkim poljima. Na kraju rada prikazan je u kratkim crtama djelovanje Bartula Matijace i značenje njegova djela za hrvatsku kulturu.