Kotarska oblast Čakovec-Prelog 1941. - Hutinec, Goran (Array, 2007)
Kotarska oblast čakovec-prelog je nastala kao privremeno tijelo za koordinaciju pomoći izbjeglicama iz Međimurja 1941. godine. Mađarsko ustrajanje na okupaciji Međimurja prisililo je vlasti NDH da to tijelo preuredi u trajnu instituciju koja je poslužila i za kontakt s međimurskim hrvatima, ali i prikupljanje obavijesti i informacija koje su trebale poslužiti u nastojanju za reintegracijom Međimurja.