Crkva sv. Donata u Zadru - Jurković, Miljenko (Array, 2007)
Autor prikazuje crkvu sv. Donata u Zadru iz 8./9. stoljeća kao jedan od najvažnijih spomenika ranosrednjovjekovne arhitekture na istočnom Jadranu ranokarolinškog i karolinškog perioda. Sažeto se opisuju specifičan arhitektonski tip, ishodišta i utjecaji.