POGOD i organizacija prehrane u Banovini Hrvatskoj - Šute, Ivica (Array, 2008)
Pitanje opskrbe stanovništva hranom uključuje u sebi tri važna i međusobno usko povezana elementa: otkup hrane, organiziranje prometa i podjelu hrane. Na sva tri polja Banska je Vlast Banovine Hrvatske radila uz pomoć svoj Privilegiranog gospodarskog dioničnog poduzeća, kojim je nastojala poboljšati teške gospodarske i socijalne prilike u Hrvatskoj uoči početka Drugog svjetskog rata