Zemlja, seljaštvo i agrikultura u razdoblju osmanske vlasti - Jurin-Starčević, Kornelija (Array, 2007)
U doba vladavine Osmanskoga Carstva agrarni su odnosi u Dalmatinskoj Zagori bili raznolike naravi. Uz čisto ratarsko stanovništvo, kršćane i muslimane, zatiču se i stočari Vlasi, a bilo je i dosta primjera mješovitoga tipa.