Mitom stvorena i mitotvorbena ideologija hrvatskoga narodnog preporoda, ilirizma i romantizma : čitanje odabranih tekstova preporodnoga razdoblja - Coha, Suzana (Array, 2008)
Rad propituje ideološke uvjete i posljedice književnopovijesnoga interpretiranja hrvatskoga narodnog preporoda, ilirizma i romantizma. Usporedba romantičarskih svojstava oblikovanja nacionalnog identiteta u navedenome razdoblju s neoromantičarski intoniranim književnopovijesnim interpretacijama istoga navodi na zaključak kako se književnost nastala u promatranome vremenu rijetko prokazuje kao mitom stvorena, dok se njezina ideološka potencija obilato reproducira.