Prema modernističkoj kulturi putovanja - Duda, Dean (Array, 2007)
Tekst obrađuje problem dodira različitih disciplina uključenih u područje kulture putovanja na primjeru specifične kulturne i povijesne artikulacije putničkoga diskurza u hrvatskoj književnosti, i to u razdoblju njegove pretpostavljene modernističke frekvencije od 1920-ih do 1960-ih.