Pečorin i druge bolesti - Peruško, Ivana (Array, 2008)
Rasprava se usredotočuje na proučavanje statusa bolesti u romantizmu te osobito na vrste i funkcije bolesti u Lermotovljevu romanu Junak našega doba.