Iskopavanje lokaliteta Viničica 2002.-2004. godine - Olujić, Boris (Array, 2008)
U tekstu je prikazan početak sustavnih arheoloških istraživanja lokaliteta Viničica. U prvoj fazi istraživanja definirala se sjeveroistočna granica naseobinskog platoa na vrhu Velika Viničica. Prilikom iskopavanja pronađen je veliki broj fragmenata keramike, dijelova koštanih alatki, lijepa i drugog arheološkog materijala. U ovom se izvješću donosi pregled do sada obavljenih istraživanja i ostvarenih rezultata.