Speleoarheološka istraživanja na Vitlu (Prozor kod Otočca) - Olujić, Boris (Array, 2008)
U lipnju 2004. i studenom 2005. godine obavljeno je arheospeleološko istraživanje prostora prapovijesnoga gradinskog naselja na Vitlu, u selu Prozor nedaleko Otočca. Cilj je istraživanja bio ustanoviti eventualnu vezu speleoloških objekata s prapovijesnim i antičkim naseljem u okviru kojeg su se oni nalazili. Istražena su tri speleološka objekta: Bezdanica, špilja kod Žive vode i špilja Arupium.