Fonetičeskie refleksy jora i jera - Menac-Mihalić, Mira (Array, 2007)
Na karti su prikazani zaključci o fonetskim refleksima poluglasa. U lingvističkom komentaru ističu se posebnosti i zakonitostima koje povezuju grupe govora, dijalekte, narječja, jezike i grupe jezika na temelju fonetskih reflekasa u 850 naseljenih punktova, od čega u četrdesetak hrvatskih govora - čakavskih, kajkavskih i štokavskih - u zemlji i inozemstvu.