N 61 F1266 *kortъ kъ j&#1100 - Menac-Mihalić, Mira (Array, 2007)
Na karti su prikazani refleksi poluglasa u različitim položajima u riječi "kratak". U lingvističkom komentaru navode se podatci o posebnostima svakoga punkta i zakonitostima koje povezuju sve govore te popis realizacija obrađivane riječi. Na temelju upitnika skupljeni su podatci o jezičnim pojavama u 850 naseljenih punktova, od čega u četrdesetak hrvatskih govora - čakavskih, kajkavskih i štokavskih - u zemlji i inozemstvu.