O nekim hrvatskim dijalektnim frazemima sa zoonimskom sastavnicom - Menac-Mihalić, Mira (Array, 2007)
Uz pomoć studenata Kroatistike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu u više od sto hrvatskih govora prikupljeni su frazemi, od kojih su za ovaj rad izdvojeni i obrađeni oni koji kao jednu od sastavnica imaju riječi pas, kuja i kuče. Pokazalo se da su takvi frazemi dobro potvrđeni u čakavskim, kajkavskim i štokavskim govorima. Neki su od njih zemljopisno ograničeni.