Julije Knifer - Maković, Zvonko (Array, 2007)
U tekstu je na sažet način opisan život i stvaralaštvo jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara 20. stoljeća Julija Knifera. Promatra ga se kao jednog od promotora novih strujanja u hrvatskoj i europskoj umjetnosti - od Novih tendencija do Nove umjetničke prakse.