Miroslav Kraljević - Maković, Zvonko (2007)
Tekst govori o hrvatskom slikaruMiroslavu Kraljeviću koji je djelovao na samom početku 20. stoljeća. Svojim je radom Kraljević označio prekterticu u povijesti hrvatskog slikarstva unoseći čitav niz aktualnih likovnih vrijednosti (približavanje ekspresionizmu).
Projekt MZOS
HRV