Sto vrhunskih djela hrvatskih umjetnika iz zbirki Narodnog muzeja u Beogradu - Maković, Zvonko (Array, 2007)
Tekst govori o ulasku djela hrvatskih umjetnika u najznačajniji nacionalni muzej Srbije, Narodni muzej u Beogradu. Paralelno s otkupima promatra se politički kontekst koji otkupljena djela imaju u beogradskom muzeju. Valorizacija djela govori da je riječ o vrhunskim dijelima bez kojih je nezamisliva relevantna povijest moderne hrvatske umjetnosti.