Tri lika Božene Němcove u kontekstu češke književne povijesti i kulture - Kos, Suzana, bohemistica (Array, 2008)
Rad se bavi mehanizmima stvaranja češkog nacionalnog mita Božene Němcove u različitim razdobljima recepcije. U mitu o Nĕmcovoj moguće je prepoznati tri njena dominantna lika - mučenicu za jezik i narod, romantičnu junakinju te prvu češku spisateljicu i feministicu, lik koji počinje dobivati na važnosti devedesetih godina prošlog stoljeća.