Z drugiej strony słownika, czyli o profilu przyszłego odbiorcy/użytkownika Słownika - Kryžan-Stanojević, Barbara (2007)
Słowniki we współczesnym świecie zmieniły nie tylko wygląd, sposób podejścia do opracowywanego materiału. Pod wpływem procesów liberalizacji i globalizacji, oraz pod wpływem rozwoju nowych technologii zmienił się użytkownik słownika, zmieniły się jego oczekiwania. Praca zastanawia się nad rzeczywistym użytkownikiem powstającego Słownika pojęć politycznych i społecznych Europy Srodkowej i Wschodniej
Rad je povezan s istraživanjem u okvirima međunarodnog projekta Instituta za poljski jezik Warszawskog sveučilišta(2004-2007) pn."Słownik pojęć polityczno-społecznych krajów Europy Srodkowej i Wschodniej"
Projekt MZOS
poljski