Recepcija Yeatsa u Hrvatskoj - Gjurgjan, Ljiljana Ina (Array, 2007)
Članak istražuje faze u recepciji Yeatsa i njegovog stvaralaštva u Hrvatskoj i ističe činjenicu da je Yeats, iako nacionalni pjesnik, u Hrvatskoj bio promišljan prvenstveno kao pjesnik simbolizma i esteticizma. Tek u posljednjem razdoblju hrvatska znanost počinje istraživati Yeatsa i kao nacionalnog pjesnika.