Hrvatsko-slavonska Vojna krajina u ranome novom vijeku - Holjevac, Željko (Array, 2007)
U radu je prikazana povijest Hrvatsko-slavonske Vojne krajine u ranom novom vijeku. U tom kontekstu obrađeno je stoljetno oblikovanje ranih krajina od druge polovice 15. do druge polovice 16. stoljeća, novi krajiški obzori, preustroj u 18. stoljeću i procesi povojačenja, stanovništvo, migracije, obilježja krajiškog društva, krajiške bune, gospodarska stvarnost u Vojnoj krajini, etnokonfesionalne prilike, školstvo, zdravstvo, gradovi, kultura i hrvatsko-slavonske civilno-krajiške komparacije u ranome novom vijeku.