Mali rječnik bajaškoga - Olujić, Ivana; Radosavljević, Petar (2007)
Rad je popis tristotinjak riječi (s hrvatskim ekvivalentima) koje pripadaju govoru Roma Bajaša nastanjenih u Hrvatskoj, u Baranji. Popis se navodi najprije s bajaškim na lijevoj strani, a zatim i s hrvatskim na lijevoj strani. Odvojeno se, u Tematskom rječniku, navode korisne fraze. Za potrebe ovoga rada razvijena je prilagođena grafija (grafemski sustav hrvatskoga jezika, kojemu su dodani rumunjski grafemi î i ă), na tragu one koju Romi Bajaši u Hrvatskoj rabe u tiskanim tekstovima.
Projekt MZOS
HRV