Istraživanje: žene, bezbednost, reproduktivna prava i tranziciona pravda - Dulić, Dragana (Array, 2007)
U radu se prezentiraju i analiziraju rezultati istraživanja provedenoga na reprezentativnom uzorku politički aktivnog dijela ženske populacije u Srbiji, koje je za cilj imalo stjecanje utemeljenog uvida u stavove te populacije u pogledu problematike ljudske sigurnosti (human security) žena, kao i u stupanj njihove informiranosti o osnovnim pojmovima i činjenicama vezanima uz ljudsku sigurnost, reproduktivna prava i tranzicionu pravdu. Istraživanje je pokazalo da je stupanj znanja i informiranosti te populacije prilično nezadovoljavajuć, svakako niži od očekivanoga, posebice u pogledu tranzicione pravde, te da je izrazita podijeljenost spomenute populacije u pogledu vrijednosne orijentacije. Među ostalime se to očituje i u nalazu da je dvotrećinska suglasnost evidentirana samo oko ocjene prema kojoj obiteljsko nasilje najviše pogađa žene. Kvantitativnom se analizom pokazala očekivana podudarnost između stupnja stručne spreme i stupnja informiranosti, kao i priklanjanja vrednotama demokratskog i građanskog društva.