Leopardijeve 'Pjesme' i 'Zibaldone' - Bandalo, Višnja (2010)
Isprepletenost Leopardijeve pjesničke i filozofske misli iziskuje, između ostaloga, paralelno čitanje kanconijera i "Velike bilježnice misli", koju se ne promatra kao pripremno djelo, nego samostalnu zbirku raznorodnih natuknica naglašene egzistencijalističke dimenzije. U kontekstu zajedničke perspektive preispituje se status pojedinih poetičkih motiva, s obzirom na tematsko-stilske podudarnosti ili odstupanja.
Projekt MZOS
HRV