Etnografsko-etnološki i folkloristički rad Ivana Milčetića - Grbić Jadranka (Array, 2002)
Analizira se Milčetićev etnološko-folkloristički opus koncepcije znanstvenog rada uopće ; analizira se Milčetićeva uloga kao urednika prvoga broja Zbornika za narodni život i običaje Južnih Slavena ; analizira se Milčetićeva uloga u konstitutiranju etnologije kao samostalne znanosti.