La diaspora Croata y la emigracion - Grbić, Jadranka (Array, 2007)
Rad analizira hrvatsku dijasporu i iseljeništvo od najranijih razdoblja masovnih emigracija s hrvatskog etničkog i državnog područja, tj. 15.st. do recentnoga doba. Analiziraju se potisni i privlačni faktori migracija, pravci seoba, situiranost u migratornim područjima, kultura i identitet dijasporskih zajednica.