Dekodiranje ovozemaljskih čina: vjerovanja o životinjama u hrvatskoj etnografiji. - Grbić, Jadranka (2007)
Sa stanovišta etnologije na temelju animalističkih predodžbi u hrvatskoj etnografiji promišlja se tradicijski koncept vremena i prostora. Sadržaj vjerovanja i pripadajuća obredno-običajna praksa analiziraju se na temelju odabranih primjera.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV